اگر قبلاً سنگ کلیه داشتهاید، از پزشک نوع سنگ کلیه خود را بپرسید تا بر اساس نوع سنگ کلیه، تغییراتی در مقدار مصرف سدیم، پروتئین حیوانی، کلسیم یا اگزالات را در غذایی که میخورید ایجاد کنید تا از بروز دوباره ی سنگ کلیه جلوگیری کنید. ممکن است لازم باشد در آنچه که میخورید و مینوشید بر اساس نوع سنگ کلیه تغییراتی ایجاد کنید:
یک متخصص تغذیه که در پیشگیری از سنگ کلیه دارای تجربه است، میتواند در ایجاد یک برنامه غذایی مناسب برای جلوگیری از سنگ کلیه به شما کمک کند. ما در ادامه باید و نباید های رژیم غذایی متناسب با نوع سنگ کلیه را برایتان خواهیم گفت…
رعایت موارد زیر نیز در صورت داشتن سنگ های اگزالات کلسیم ضروری است:
کاهش سدیم خون
وقتی سدیم بیشتری میخورید احتمال ابتلا به سنگ کلیه در شما افزایش مییابد. سدیم در بسیاری از غذاهای کنسروی، بسته بندی شده و فست فود به مقدار فراوان وجود دارد. همچنین در بسیاری از ادویهها، چاشنیها و گوشتها نیز به وفور موجود است.
مصرف پروتئین حیوانی را محدود کنید
خوردن پروتئین حیوانی میتواند احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. از جمله مواردی که باید در مصرف آن دقت داشت:
اگرچه ممکن است لازم باشد مقدار پروتئین حیوانی روزانه خود را محدود کنید، اما همچنان باید اطمینان حاصل کنید که پروتئین کافی دریافت میکنید. در نظر داشته باشید مقداری گوشت و پروتئین حیوانی را که معمولاً میخورید با لوبیا، نخود فرنگی خشک و عدس جایگزین کنید، این غذاهای گیاهی هستند که دارای پروتئین زیاد و اگزالات کم هستند.
از غذاها کلسیم کافی دریافت کنید
با اینکه به نظر میرسد کلسیم دلیل ایجاد سنگهای کلسیم است، اما در حقیقت اینگونه نیست. کلسیم در مقادیر مناسب میتواند سایر مواد موجود در دستگاه گوارش را که ممکن است باعث ایجاد سنگ شوند، مسدود کند. با پزشک متخصص خود در مورد مقدار مصرف کلسیم مشورت کنید تا از دریافت بیش از حد سنگهای اگزالات کلسیم جلوگیری کنید، در عین حال از استخوانها نیز حمایت کنید.
توصیه میشود کلسیم از غذاهای کم اگزالات و گیاهی مانند آب میوههای غنی شده با کلسیم، غلات، نان، انواع سبزیجات و انواع لوبیاها تهیه شود. از یک متخصص تغذیه یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی بپرسید کدام غذاها بهترین منبع کلسیم برای شما هستند.
ادامه مطلب بالا در لینک زیر: